Julebag

Pebernødderne er julens ældste bagværk


Brunekager

250 g smør i mindre stykker 125 g lys sirup (ca. ¾ dl) 250 g sukker (ca. 3 dl) 1 spsk stødt kanel 1 tsk stødt nellike 100 g hakkede, smuttede mandler 25 g finthakket sukat 1¾ tsk potaske 1 spsk vand (lillefingervarmt) 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Se hele opskriften

Klejner

Klejner 1 stort æg 100 g sukker (ca. 1¼ dl) 50 g smør - smeltet 2 spsk madlavningsfløde 18% 1 spsk cognac ½ tsk stødt kardemomme 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet) 1 tsk friskpresset citronsaft 200 g hvedemel (ca. 3½ dl) 500 g palmin eller rafinol - til kogning

Se hele opskriften

Pebernødder

175 g sukker (ca. 2 dl) 1 æg 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38% 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) 1/8 tsk hjortetaksalt ½ tsk stødt kanel ½ tsk stødt hvid peber ½ tsk stødt ingefær ½ tsk stødt nellike 100 g smør

Se hele opskriften

Vaniljekranse

1 vaniljestang 100 g smuttede mandler 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl) 125 g kartoffelmel (ca. 1¾ dl) 375 g koldt smør 250 g sukker (ca. 3 dl) 1 æg

Se hele opskriften