Julemad

Klassiske danske juleretter.


Flæskesteg

1½-2 kg kamsteg med svær og uden ben
1½ spsk salt
4-5 laurbærblade


Se hele opskriften

Stegt and

1 landand (ca. 3600 g)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 skrællede æbler i både, fx belle de boskoop
200 g svesker uden sten
¾ liter vand


Se hele opskriften

Risengrød

3 dl vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter sødmælk
¼ tsk groft salt
4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
50 g smør


Se hele opskriften

Ris a la mande

Risengrød
3 dl vand
180 g grødris (ca. 2½ dl)
1 liter mælk
Risalamande
100 g smuttede mandler
2 vaniljestænger - kornene herfra
2 spsk sukker
½ liter Piskefløde 38%


Se hele opskriften